AGU – Almen grunduddannelse
Hvad er AGU?
På AGU’en er undervisning i almene fag tilrettelagt på en praksisrettet måde. Undervisningen foregår på hold, hvor der arbejdes med konkrete reelle projekter og temaer. Ovenpå disse kobles det teoretiske stof. Sporet henvender sig primært til dig, der ønsker at kvalificere dig til en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse.
På almen grunduddannelse skal du have undervisning i dansk, matematik og identitet og medborgerskab. Derudover kan du vælge et fag mere.
Det siger lærerne om AGU:
“På vores hold forvandler eleverne teoretisk viden til praktiske projekter. Gennem små undersøgelser, praktisk arbejde og designprojekter får vores elever reel erfaring og læring, der sidder fast.”
Thomas Akhøj Holtze, almenlærer, AGU3
“På AGU 1 præges læringsmiljøet og undervisningsstilen af lærernes musikalske personligheder, hvor kreativiteten, humoren og mennesket er i centrum. Samtidig præges klassen også af en stærk struktur med fokus på organiseret, projektorienteret undervisning med dialog, nærvær og åbenhed i højsædet.”
Emilie Fjeldsted Jensen, almenlærer AGU1
Hvad peger AGU frem imod?
- HF
- Gymnasiale uddannelser
- Erhvervsuddannelserne
Godt at vide inden du starter
Optagelse og adgangskrav
Det er din kommune der bestemmer om du må gå hos os, og derfor er det vigtigt at du taler med din vejleder i kommunen om at starte på FGU. Derefter laver du målgruppevurdering og uddannelsesplan sammen med din vejleder, og når du og din vejleder så har besluttet at du starter, så skal du møde til indskrivning.
Fag på AGU
- Dansk, Intro, G, E og D
- Dansk som andetsprog, Intro, G, E og D
- Matematik Intro, G, E og D
- Engelsk Intro, G, E og D
- Naturfag Intro, G, E og D
- Samfundsfag Intro, G, E og D
- Identitet og medborgerskab G
- Teknologiforståelse G
Undervisning
Skoleydelse / økonomi
Som elev på FGU modtager du skoleydelse (løn) – alt efter din deltagelse og dit fremmøde.
Din løn udbetales den sidste hverdag i måneden
Hvis du er indskrevet som FGU elev ser taksterne sådan ud (pr. 1.1.2024):
Under 18 år | 414 kr. pr. uge |
Over 18 år hjemmeboende | 716 kr. pr. uge |
Over 18 år udeboende | 1.660 kr. pr. uge |
Forsørgertillæg ikke enlige | 646 kr. pr. uge |
Forsørgertillæg enlige | 1.621 kr. p.r uge |
Ret til tastefejl forbeholdes
Ved eventuelle fejl eller spørgsmål til skoleydelsen er du altid velkommen til at kontakte elevadministrationen.
Du kan ringe på telefon 25 10 73 00 eller sende en mail til [email protected].
Prøver og bevis
For at komme til prøve på FGU skal du lave portfolioopgaver, som skal godkendes af din lærer. Det er din lærer, der bestemmer, om du er klar til at gå til prøve i det pågældende fag. Til prøven skal du fortælle om den opgave, du har valgt at gå op i, men du kan også få spørgsmål om resten af fagets pensum. Når du afslutter din tid på FGU NORD, får du et kompetencebevis.
Har du brug for vejledning?
Vi står altid klar til at rådgive og vejlede dig, så du vælger den helt rigtige vej for din fremtid. Du kan besøge vores FAQ side, hvor du kan se de oftest stillede spørgsmål. Eller du kan ringe til os på 25 10 73 00 eller skrive til os på [email protected].