FGU NORD – Forberedende Grunduddannelse i Gladsaxe, Ballerup, Herlev, Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommuner – FGU NORD har skoler i Gladsaxe og Ballerup

VIGTIGT: ALLE BESØGENDE, ANSATTE OG ELEVER SKAL KUNNE FREMVISE GYLDIGT CORONAPAS FOR AT MØDE FYSISK OP PÅ FGU NORD

Ejendomsservice, Anlægsgartner, Lager & Logistik

På Ejendomsservice, Anlægsgartner, Lager & Logistik varetager vi stort set alt bygnings vedligeholdelse og små reparationer, inde som ude.

Vi er et professionelt værksted med mødetider (07:00) som i erhvervslivet, hvor eleverne lærer at bruge forskellige værktøjer (selvkørende græsslåmaskiner, fræse, buskryddere etc.) Desuden omfatter værktøjslæreren også almindelige håndværktøjer, herunder små maskiner så som rundsav, stiksav vinkelsliber o.l.

Eleverne på Ejendomsservice får en grundig indføring i sikkerheds- og værnemidler, som i dagligdagen har en høj prioritering… Eleven er ALTID iført arbejdstøj og sikkerhedssko. Eleverne får kursus i førstehjælp, som en obligatorisk del af skoleforløbet.

Udendørs:
Forår, sommer & efterår er vi rigtigt meget ude for at passe, pleje og vedligeholde skolens grønne områder. Om vinteren står vi saltning og snerydning. – Vi har en del opgaver for eksterne kunder, hvor eleverne lærer de sociale færdigheder der skal til, for god og høflig kundekontakt…

Indendørs:
Vi laver det meste af bygningsvedligeholdelsen selv. Det er opgaver, lige fra udskiftning af låse, reparation af døre og vinduer, tjekke og opsætte lys og lamper, opsætning og flytning af inventar og elektronik, registrering af udlånt værktøj, små vvs og el opgaver og meget mere.

Vi sætter samarbejde med andre værksteder (hovedsaligt Metal-, træ- & malerværksted) i højsædet, for at eleverne kan få forståelse og indsigt i vigtigheden i, at arbejde sideløbende og samarbejdende…

Vi arbejder i videst mulige omfang hen imod at ligne en reel produktionsvirksomhed i dagligdagen. Endvidere bliver alle elever sendt ud i praktikker og på virksomhedsbesøg således, at de har kendskab til erhvervslivet.

På vores linje er sociale kompetencer i centrum, vi er gode til at hygge med lidt lækker mad og gerne fra grillen. Vi er tit ude af huset sammen, hvilket styrker sammenholdet på linjen. Vi tager gerne på messer for det tjekke det nyeste værktøj, eller bare for at få en på opleveren…

Arbejdet er et servicefag og vi gør vores bedste for vores kunder trives og er tilfredse med vores arbejde.

Det er kendetegnede for Ejendomsservice, at de elever der har gået på linjen, så godt som alle er kommet i arbejde eller uddannelse, efter endt ophold her.

Vi har på Ejendomsservice i dette år tilknyttet de sidste hold, af elever der er tilknyttet den Kombinerede Ungdoms Uddannelse…

PÅ GRAFISK DESIGN ARBEJDER VI MED

  • Design og layout
  • Alle former for trykt materiale

På Grafisk værksted layouter vi alle former for trykt materiale, fx foldere, plakater, visitkort, logoer og magasiner.

Du bliver udfordret kreativt, og du lærer digital fremstilling af tryksager fra grunden.
Du får indblik i design- og layoutprocessen fra idé til færdigt produkt.
Mange af vores produkter er eksterne og interne kundeopgaver og nogen gange har vi skarpe deadlines, så det skal gå stærkt, men til gengæld er du også med til at fremstille produkter, der skal bruges til noget og som er vigtige for kunden.
Når du har været gennem et forløb i grafisk værksted vil du selv være i stand til at fremstille trykte produkter af mange forskellige slags.

Programmer vi arbejder med på Grafisk

Vi arbejder bl.a. med følgende programmer –  InDesign, PhotoShop og Illustrator.
En del af undervisningen er videobaserede tutorials via undervisningsportalen Lynda.com – og disse er på engelsk.
Her får du mulighed for at arbejde koncentreret med lige det program du har brug for til dine opgaver og evt specialisere dig og gå i dybden med bestemte teknikker.

Du behøver hverken at kende noget til computere, grafiske programmer eller at kunne tegne for at starte på Grafisk.

Da du på Grafisk linie også kommer på Skilteri og Webdesign, vil du få et rigtigt godt kendskab til al form for grafisk design og hvordan man laver det.

VÆRKSTEDSLÆRERE

Ejendomsservice, Anlægsgartner, Lager & Logistik holder til på FGU NORD i Ballerup

Webdesign - lær at designe fede hjemmesider
Skilteriet - du lærer at trykke på næsten alt fra T-shirts tilbanner.
Skilteriet - du lærer at trykke på næsten alt fra T-shirts tilbanner.
Grafisk design - lær at designe logoer og brochure
Webdesign - lær at designe fede hjemmesider og andet grafisk
Grafisk design - lær at designe logoer og brochure

Læs FGU NORDs brochure her

FGU Nord brochure (pdf)