FGU NORD – Forberedende Grunduddannelse i Gladsaxe, Ballerup, Herlev, Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommuner – FGU NORD har skoler i Gladsaxe og Ballerup

FGU NORD samarbejder med en lang række eksterne – bl.a. ….

HEADSPACE

Hos headspace kan du komme og snakke om stort som småt helt gratis, anonymt og uforpligtende. Vi har fået et hyggeligt lokale her på FGU Nord i Ballerup, hvor du altid er velkommen til at stikke hovedet ind og eventuelt booke en samtale.

Hvad samtalen skal handle om, er helt op til dig – vi er sat i verden for at gøre livet lidt nemmere for unge mennesker, så det, der fylder for dig, er der altid plads til at snakke om hos os.

Vi har åbent på FGU Nord i Ballerup hver tirsdag kl.12-15. Derudover har du også mulighed for at booke samtaler i vores headspace center i Ballerup og Herlev.

Hvis du vil vide mere om os, er du velkommen til at tage et kig på vores hjemmeside www.headspace.dk/herlev

Har du lyst til at snakke med os, kan du enten kigge forbi, sende en SMS eller give os et kald på 25 97 24 47.

Head Space har nu åbnet en afdeling på FGU Nords matrikel i Gladsaxe. Hver tirsdag har de åbent i lokal på skolen i Ballerup
De har åbent for samtaler tirsdag, onsdag og torsdag i tidsrummet kl. 12.00-18.00

HEADSPACE

Hos headspace kan du komme og snakke om stort som småt helt gratis, anonymt og uforpligtende. Vi har fået et hyggeligt lokale her på FGU Nord i Ballerup og har vores egen bygning på FGU Nord i Gladsaxe. Begge steder er du altid er velkommen til at stikke hovedet ind og eventuelt booke en samtale.

Hvad samtalen skal handle om, er helt op til dig – vi er sat i verden for at gøre livet lidt nemmere for unge mennesker, så det, der fylder for dig, er der altid plads til at snakke om hos os.

Vi har åbent på FGU Nord i Ballerup hver tirsdag kl.12-15. Derudover har du også mulighed for at booke samtaler i vores headspace center i Ballerup og Herlev.

Vores headspace center i Gladsaxe er åbent tirsdag-torsdag 12.00-16.00

Hvis du vil vide mere om os, er du velkommen til at tage et kig på vores hjemmeside www.headspace.dk/herlev eller www.headspace.dk/gladsaxe

Har du lyst til at snakke med os i Gladsaxe, kan du enten kigge forbi, sende en SMS eller give os et kald på 25 97 41 84.

Har du lyst til at snakke med os i Herlev, kan du enten kigge forbi, sende en SMS eller give os et kald på 25 97 24 47.

Foreningen Nydansker

FGU Nord har indgået en aftale med Foreningen Nydansker om projektet ’Bryd Unges Ledighed’ der tilbyder erhvervsmentorer til vores elever. Et projekt der støttes af Tuborgfondet og kører hele 2020 ud.
Projektet er en del af ”Bryd unges ledighed” Der er startet 16 op fra FGU NORD allerede i januar 2020 i projektet. Derud over har projektet været til stor hjælp omkring vores virksomhedsbesøg i erhvervsugen.
Brydehuset -herunder MAKE IT STOP -kampagnen
Vi samarbejder med Rusmiddelcentre i alle kommuner, men har indgået et nært samarbejde med Brydehuset, der hver anden unge besøger os. Det skaber en god dialog med de unge der har rusmiddelproblematikker inde på livet.

Link til Foreningen Nydanskers projekt “Bryd unges ledighed

Foreningen Bryd Tavsheden

Minimum en gang om året kommer Foreningen Bryd Tavsheden ud på begge skoler og afholder et oplæg med efterfølgende samtaler.
Derud over sparrer vi løbende med konsulenter derfra og benytter deres tilbud BASEN til vores elever.
Bryd Tavshedens formål er at oplyse om, forebygge og afhjælpe børne-og kærestevold. Det gør de gennem oplysningskampagner, temadage om vold og rådgivning over telefon, chat, brevkasse samt i ”Basen”, hvor børn og unge kan henvende sig for en personlig samtale
Børne- og kærestevold er så tabubelagt, at det er svært at tale om for mange børn og unge. De opfordrer derfor til at bryde tavsheden, så børn og unge kan få hjælp til at bryde ud af voldsmønstret, og så de ikke tager volden med i deres voksenliv.

Link til Foreningen Bryd Tavsheden

FISKEN

Fisken er en NGO med adresse på Vesterbro. Her tilbyder de et værested for unge.
Fisken har en frivillig mentorordning, hvor vores unge kan blive tilknyttet en frivillige mentor, som har fokus på den unges personlige og sociale trivsel. Eksempelvis i overgangen fra FGU til uddannelse.
Fisken tilbyder også fritidsjobformidling, og vi er glade for deres samarbejde med at finde erhvervspraktikpladser.

Link til Fisken

Modstrøm

Modstrøm er en bevægelse af unge, der ikke går den lige vej. De kæmper for et bedre og mere rummeligt uddannelsessystem, og et samfund, hvor der er plads til at stikke ud og være sårbar.
De er FGU-elevernes talerør og elevorganisation, og arbejder for, at elevernes idéer og erfaringer bliver taget seriøst, mens FGU bliver til virkelighed. Samtidig bygger de deres eget rummelige fællesskab, hvor de deler historier, handler på elevernes frustrationer og har det sjovt sammen.
FGU Nord har elever der er aktivt deltagende i Modstrøm.

Link til Modstrøm

Kommunernes RYGE STOP konsulenter

FGU Nord benytter sig af tilbuddet om løbende at få besøg af RYGE STOP konsulenterne.
De kommer ofte i frokostpauserne, hvor de skaber kontakt til eleverne.

Kombinationsforløb

FGU Nord har for nuværende samarbejde med NEXT, TEC, VUC Lyngby, Gentofte HF, Decra, UCPlus og SOSU H i Brøndby om kombinationsforløb for eleverne.

Læs FGU NORDs brochure her

FGU Nord brochure (pdf)