FGU NORD – Forberedende Grunduddannelse i Gladsaxe, Ballerup, Herlev, Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommuner – FGU NORD har skoler i Gladsaxe og Ballerup

VIGTIGT: ALLE BESØGENDE, ANSATTE OG ELEVER SKAL KUNNE FREMVISE GYLDIGT CORONAPAS FOR AT MØDE FYSISK OP PÅ FGU NORD

VELKOMMEN TIL FILM & LYDDESIGN

 

Dette værksted er nedlagt pr. 1.1.2022

 

Der henvises til Værkstedet: Film & TV på FGU NORD i Ballerup

 

På Film & Lyddesign lærer du:

 • Kamera teknik
 • Lydoptagelser
 • Final Cut Pro
 • Pro Tools
 • Lyslægning
 • Lyddesign
 • Interview & kommunikation

Du vil lære de grundlæggende værktøjer inden for filmproduktion og lyd. Vi producerer både film ud fra en journalistisk vinkel og fra en kunstnerisk vinkel. Du lærer at filme og benytte de mange muligheder, der findes når man arbejder med et kamera. Vi arbejder med at redigere film og producere lyd til dine film. Du lærer at interviewe og formidle, det du eller andre har på hjertet. Du kan arbejde med film, der skaber en historie eller en film, som er abstrakt og handler om følelser eller en fascination.

Produktioner

Vi løser forskellige slags kundeopgaver, både for kunder, der kommer fra den virkelige verden og for skolen. Kundeopgaverne kan være at lave en informationsfilm for et firma, lave en præsentation af et produkt, filme et cykelløb til deres hjemmeside, formidle et teaterstykke eller interviewe til et pressemøde.

Podcast og radio

Vi har vores egen radiostation på nettet, som vi i fællesskab laver podcasts og lyd til. Du lærer at fortælle en historie, din egen eller andres, du kan lave musik og lydmontage eller noget helt nyt! Du er med til at tilrettelægge og afvikle radioudsendelser og podcasts.

Hvad kan du bruge det til?

Der er mange af vores elever, som får læreplads i filmbranchen eller bliver optaget på NEXT på Film- og tv- produktionsuddannelsen. Det er en også fordel, at du kan producere film med god lyd til hjemmesider – og du kan bruge de erfaringer i de firmaer, du senere bliver ansat i.

På Foto lærer du:
 • Kamerateknik
 • Photoshop og Lightroom
 • InDesign
 • Lyslægning
 • Fotostudie med flash og fast lys

Vi arbejder med alle fotogenere, mode, dokumentar, reklame, kunst og personlige projekter.
Vi arbejder med alle de forskellige fototeknikker. Du lærer at lægge lys og redigere billeder. Vi ser også på en masse andre fotografers arbejder og undersøger det samfund og den kultur vi befinder os i. Vi tager fælles på ture for at fotografere og blive inspireret. Vi arbejder med at finde ud af hvem vi selv er og hvad der fanger vores interesse. Vi har en fælles dialog om det vi laver og ser, så vi kan udvikle vores billeder og forståelse.

Produktioner

Vi løser forskellige kundeopgaver og fungere som skolens in-house fotografer. Kundeopgaver kan være portrætter, illustrationer til bøger og forsider, fotografere til events, restaurere gamle billeder. Opgaverne kan både foregå i vores studie og på location.

VÆRKSTEDSLÆRER

Film & Lyddesign holder til på FGU Nord i Gladsaxe

Læs FGU NORDs brochure her

FGU Nord brochure (pdf)

Produceret af: Natasja Ejlbo – reklamefilm – hjemmeopgave Filmlinjen – 2020

Filoptagelse og Photoshoot på FGU NORD i Gladsaxe