VELKOMMEN TIL Gastronomi
Gastronomi er et værksted for den kreative og nysgerrige.
Det handler om teamwork og godt humør.
At arbejde sammen mod et fælles mål og derigennem skabe madglæde og begejstring for os selv og vores gæster.
Vi laver mad fra bunden. Smager, justerer og eksperimenterer.
I køkkenet laver vi morgenmad og frokost til elever, lærer og ved forskellige større og mindre arrangementer. Derudover servicerer vi også ved interne møder, åbent hus-dage og andre af skolens mærkedage.
På Gastronomiværkstedet tager vi på erhvervsbesøg, madmesser, besøger en biavler, vores leverandørers virksomheder og meget mere.
Vi går meget op i rengøring og hygiejne, men vi lægger også stor vægt på samarbejde, almen trivsel og sikkerhed samt bæredygtighed og at reducerer madspild. Dansk og matematik indgår som en naturlig del af arbejdsdagen.
Du vil på Gastronomiværkstedet arbejde med råvarer og produktfremstilling fra erhvervsgrupper så som: Bager, konditor, slagter, cater, kok, tjener og mejerist.
To gange om året er vi i praktik ude i erhvervslivet – af to ugers varighed. Det kan f.eks. være i en kantine, på en café, restaurant, hotel eller en helt anden branche, hvis man endnu ikke er afklaret med, om man vil videre inden for fødevarebranchen.
Vi har et tæt og rigtig godt samarbejde med Gastronomiværkstedet på vores “søster”-FGU Nord i Gladsaxe f.eks. ved Herlev festuge, Gladsaxedagen og vores egen Musikfestival Good Sound.
Som elev på FGU Nord Gastronomi Ballerup vil du udvikle viden, færdigheder og kompetencer som beskrevet i fagbilagene.
Eleven har viden om:
· ernæring og kost til forskellige målgrupper
· forskellige typer af råvarer samt deres egenskaber og anvendelse
· kvalitetskrav og standarder i forhold til konkrete produktioner og kendskab
til virksomheds egenkontrol
· service og værtskab
· sikkerhedsforanstaltninger i produktionen, herunder sikker arbejdspraksis
· sensorisk kvalitet og æstetik
· informationssøgning
· normer og kulturer inden for fagområdet
· bæredygtighed
· sundhedsfremme
· uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder inden for fagområdet.
Eleven har færdigheder i at:
· anvende og bruge forskellige typer råvarer og materialer til fødevareproduktion
· arbejde ergonomisk
· arbejde efter hygiejnestandarderne
· anvende køkkenredskaber og -maskiner
· producere forskellige typer fødevarer
· overholde sikkerhedskrav
· anvende relevant fagsprog i den faglige kommunikation
Eleven har kompetencer til at kunne:
· planlægge og producere på værkstedet
· foretage kvalitetssikring af proces og produkt
· foretage sikring af miljømæssige hensyn
· formindske madspild og kreativt anvende restvarer
· affaldssortere
· tage medansvar for samarbejde og trivsel på arbejdspladsen
· gennemføre arbejdsopgaver selvstændigt efter kompetencesvarende anvisning
· bidrage til valg af produktion med henblik på at opbygge produktionsejerskab
· søge praktikplads eller beskæftigelse målrettet den ønskede branche.
På børne- og undervisningsministeriets hjemmeside (se link nedenfor) kan du få et overblik over fag og læreplaner, faglige temaer og fagbilag og tilhørende vejledninger.
Denne Gastronomilinje holder til på FGU Nord i Ballerup
VÆRKSTEDSLÆRER
Gastronomi ledes af
Kok Simon Nørr-Larsen
Mail:
Mobil: 25 10 73 32
