Kreative processer på AGU og Næblerød på ARKEN

Af Eva Nyvang, studentermedhjælper, FGU Vestegnen
Som en del af FGU Vestegnen og FGU NORDs fælles trivselsprojekt ”Velkommen i klubben” har AGU 1-holdet på FGU NORD i Gladsaxe i foråret deltaget i et 9-ugers forløb om kreative processer med billedkunstnerne Marianne Jørgensen og Louise Holmgren, som tidligere er blevet gennemført af elever fra FGU i Hvidovre – en oplevelse, der blev omtalt i Hvidovre Avis.
Undervejs i forløbet var eleverne den13. maj på rundvisning på ARKEN for at se Frederik Næblerøds udstilling ”All walks of life”. Netop Næblerød har eleverne beskæftiget sig indgående med på forløbet, så de var selvfølgelig spændte på at se hans værker ”live”.

Næblerøds farver og menneskelignende monstre
Næblerøds værker er en farveladeeksplosion af menneskelignende monstre og dyr, hvor kunst og liv flyder sammen. Kunsten kredser om de eksperimenterende og legende elementer – temaer, som også har været centrale i elevernes kunstforløb. AGU-underviser Emilie Fjeldsted Jensen fortæller, at: ”forløbet (ønskede) at udfordre eleverne til at tænke i mere kreative og anderledes baner end de antageligt er vant til, og at vise dem, at processen er en lige så stor del – hvis ikke mere – af et stykke arbejde som produktet”.
Emilie fortæller desuden, at de har arbejdet med fantasitegninger, blæk, træpindekonstruktioner og en længere proces med at male, designe og opsætte plader. Der var en generel nysgerrighed til opstarten af forløbet, og en af eleverne fortæller, at forløbet har været sjovt og anderledes, og at kunsten på ARKEN var spændende og vild.

Udstilling og fernisering
Målet med et billedkunstforløb har været at skabe øget trivsel blandt eleverne ved at udfordre dem til at kaste sig ud i noget nyt og vise, at kunst kan være mange ting, hvor der også er plads til at lave fejl.
Emilie reflekterer over, om en tur tidligere i forløbet kunne have motiveret dem endnu mere, da de faktisk var positivt stemte over for feltturen. ”… der var noget fedt ved at se en anerkendt kunstner lave “sjov” og “mærkelig” kunst, og det kunne måske have inspireret dem.”

Kunstforløbet blev afsluttet med en udstilling af elevernes værker både inde og ude på skolen i Gladsaxe. Det hele blev afsløret ved en festlig fernisering med skål, taler og bålhygge. Emilie har indtryk af, at eleverne havde glædet sig til ferniseringen. Det viser, at kunstforløb som dette ikke kun giver eleverne nye færdigheder, men også at det kan tænde en gnist for fællesskab, selvtillid og trivsel.

Kontakt FGU Nord

Job & karriere

$

Klik her for at se ledige stillinger

$

Gladsaxe

$

Ballerup