FGU NORD – Forberedende Grunduddannelse i Gladsaxe, Ballerup, Herlev, Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommuner – FGU NORD har skoler i Gladsaxe og Ballerup

VIGTIGT: ALLE BESØGENDE, ANSATTE OG ELEVER SKAL KUNNE FREMVISE GYLDIGT CORONAPAS FOR AT MØDE FYSISK OP PÅ FGU NORD

Mad til mennesker

Kan du lide at lave mad – elsker du at bage – eller er du bare nysgerrig på, hvordan et køkken fungerer?

Så er Mad Til Mennesker noget for dig.

På Mad Til Mennesker lærer vi primært, mens vi laver mad. Vi laver mad fra bunden, og vi smager, justerer og eksperimenterer undervejs. Vi har det gode samarbejde i fokus, for god mad kræver godt teamwork. Så er du kreativ, og kan du lide at arbejde sammen med andre med højt humør, så er Mad til Mennesker værkstedet for dig.

Vi er i køkkenet hver dag, hvor vi laver morgenmad og frokost til skolens kantine. Men vi har også dage, hvor vi går på opdagelse i madens univers – Hvad skal der fx til for at lave den perfekte kage til bagedysten, finde den rigtige opskrift, eller hvordan undgår vi, at mayonnaisen skiller?

 

Hvordan vi arbejder

Vi møder ind om morgenen, klæder om til arbejdsuniform og begynder dagens produktion.

Nogle dage fordyber vi os i maden. Her undersøger vi råvarer og madens byggesten. Vi snakker om smage og konsistenser, og vi lærer madlavningens teknikker. Andre dage bruger vi danskfaget, når vi fx udarbejder menukort, eller matematik til at forstå hvor mange gulerødder vi skal skrælle ti 100 mennesker.

Samarbejde og fællesskab er vores kerneværdier. Der er plads til alle i køkkenet, og vi er altid sammen om at lave den gode mad.

Allerede fra første dag indgår du i den daglige produktion af morgenmad og frokost til skolen, både elever og undervisere. Du får tildelt din egen arbejdsopgave i køkkenet, og du er samtidig en del af en større helhed. Derfor er samarbejde virkelig vigtigt for os.

I vores køkken lærer vi igennem eksperimenter. Vi prøver maden og vores evner af, vi laver fejl på vejen, og vi undersøger madens egenskaber, f.eks. hvorfor bagepulver virker.

Uddannelser som Mad Til Mennesker retter sig imod

  • Gastronom med speciale i smørrebrød og catering
  • Ernæringsassistent
  • kok
  • Bager
  • Konditor
  • Gourmet slagter
  • Slagter

Vi glæder os til at se dig i kantinen.

 

Mad Til Mennesker holder til på FGU NORD i Ballerup

VÆRKSTEDSLÆRERE

KONTROLRAPPORT / SMILEY ORDNINGEN

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter for Gastronomi i Ballerup

FGU NORDS NYESTE VÆRKSTED

Mad Til Mennesker er FGU NORDs nye værksted i Ballerup.

Værkstedet er en kombination af det to tdligere værksteder; “Sundhed, Omsorg og Bevægelse” og “Gastronomi”.

Læs FGU NORDs brochure her

FGU Nord brochure (pdf)