FGU NORD – Forberedende Grunduddannelse i Gladsaxe, Ballerup, Herlev, Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommuner – FGU NORD har skoler i Gladsaxe og Ballerup

VIGTIGT: ALLE BESØGENDE, ANSATTE OG ELEVER SKAL KUNNE FREMVISE GYLDIGT CORONAPAS FOR AT MØDE FYSISK OP PÅ FGU NORD

STU – Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse

Særlig tilrettelagt Ungdomsuddannelse – en del af af FGU NORD i Ballerup.

Særlig tilrettelagt uddannelse er for unge med særlige behov. Uddannelsens formål er at styrke den unge til et aktivt, selvstændigt og indholdsrigt voksenliv. Målet er at afklare den unges kompetencer og ressourcer i forhold til uddannelse eller arbejde.

Uddannelsen tager udgangspunkt i den unges ressourcer, interesser, drømme og ønsker. Og samtidigt er det vigtigt at sætte realistiske mål i forhold til hvilke tilbud og fremtidsplaner, der kan opfyldes. I undervisningen er der fokus på sociale relationer, struktur, forudsigelighed samt personlige mål.

Den unge følges tæt gennem vejledningsforløb, afklaring af kompetencer, praktik og undervisning. I samarbejde med den unge udarbejdes en uddannelsesplan, der på bedst tænkelige måde kan udvikle den unges potentialer og derigennem skabe de bedste forudsætninger for et meningsfyldt og aktivt voksenliv.

Undervisningen tager bl.a sit udgangspunkt i temaer som: kost, sundhed og motion, boundervisning, fritid og venskaber, friluftsliv, natur og miljø, praktiske fag, borger i danmark samt ekskursioner i ind- og udland. Som en del af forløbet deltager eleven så vidt muligt i praktikforløb i samarbejde med FGU Nord, i private og offentlige virksomheder.

Målgruppen for STU er unge mellem 16 og 25 år, der er visiteret til en STU. De kan have problematikker som Asperger Syndrom, organiske hjerneskader, generelle indlæringsvanskeligheder, ADHD eller lettere fysiske handicaps.

Faktaoplysninger om STU på FGU NORD

STU Faktaoplysninger 04-2020

Læs STU FGU NORD’s brochure her

Brochure om STU på FGU NORD (pdf)

 

KONTAKT STU

Kontakt  STU-afdelingen på følgende mail:

 

UNDERVISERNE PÅ STU I BALLERUP

STU holder til på FGU NORD i Ballerup

Læs FGU NORDs brochure her

FGU Nord brochure (pdf)

STU - FGU Nord - Ballerup
STU - FGU Nord - Ballerup
STU - FGU Nord - Ballerup
STU - FGU Nord - Ballerup
STU - FGU Nord - Ballerup
STU - FGU NORD - BALLERUP