EGU – Erhvervsgrunduddannelse

Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) er en toårig uddannelse for unge under 30, der kombinerer skole og praktisk erfaring, skræddersyet til at give kompetencer og erfaring inden for en specifik branche.

Hvad er EGU?

Det essentielle for en EGU er en praktikaftale i en virksomhed. Man kan komme i EGU i mange forskellige virksomheder. Sporet henvender sig primært til dig, som ønsker job og eventuelt at fortsætte i en erhvervsuddannelse. Du får også undervisning i dansk, matematik og valgfag på en praktisk måde samt mulighed for at tage forskellige kursusforløb.

Du er i praktik i en virksomhed i 2/3 af tiden og har teoriundervisning på skolen 1/3 af tiden.

Når EGU-sporet er afsluttet på højeste niveau (niveau 3), giver det dimittend-rettigheder i A-kassen, hvilket betyder at personen kan få dagpenge fra A-kassen, hvis ikke han/hun har arbejde efter afslutning af EGU.

De to andre spor AGU og PGU giver derimod ikke dimittend-rettigheder.
Spørg din A-kasse for at få mere at vide.

Godt at vide inden du starter

Optagelse og adgangskrav

Det er din kommune der bestemmer om du må gå hos os, og derfor er det vigtigt at du taler med din vejleder i kommunen om at starte på FGU. Derefter laver du målgruppevurdering og uddannelsesplan sammen med din vejleder, og når du og din vejleder så har besluttet at du starter, så skal du møde til indskrivning.

Fag på EGU

  • Dansk, Intro, G, E og D
  • Dansk som andetsprog, Intro, G, E og D
  • Matematik Intro, G, E og D
  • Engelsk Intro, G, E og D
  • PASE (privatøkonomi, arbejdslære, samarbejdslære, erhvervslære) G

Undervisning

På EGU er du i praktik i en virksomhed i 2/3 af tiden og har teoriundervisning på skolen 1/3 af tiden. Underviserne på skolen møder din faglighed der, hvor du er. Undervisningen er praksisorienteret, hvilket betyder, at der tages udgangspunkt i din hverdag, dine interesser og den virksomhed, du er i praktik i.

Skoleydelse / økonomi

I den 1/3 af EGU-forløbet, som er skoletid, bliver du lønnet efter taksterne nedenfor.
I de 2/3 af EGU-forløbet, som er praktik i virksomheden, bliver du lønnet efter den gældende overenskomst inden for din fagretning.

Du skal være opmærksom på at din løn er en samlet løn fra skole og virksomhed.
Som elev på FGU modtager du skoleydelse (løn) – alt efter din deltagelse og dit fremmøde.

Din løn udbetales den sidste hverdag i måneden.

Under 18 år 414 kr. pr. uge
Over 18 år hjemmeboende 716 kr. pr. uge
Over 18 år udeboende 1.660 kr. pr. uge
Forsørgertillæg ikke enlige 646 kr. pr. uge
Forsørgertillæg enlige 1.621 kr. p.r uge

 

Ret til tastefejl forbeholdes
Ved eventuelle fejl eller spørgsmål til skoleydelsen er du altid velkommen til at kontakte elevadministrationen.

Du kan ringe på telefon 25 10 73 00 eller sende en mail til [email protected].

Prøver og bevis

Hvis du efter op til 2 år afslutter din EGU på FGU-niveau 3, kan du gå til eksamen med en afsluttende portfolioopgave eller en praktisk prøve. Når du har bestået prøven, får du et uddannelsesbevis. Du kan også komme til prøve i dansk og matematik og PASE.

Med et uddannelsesbevis i hånden er du berettiget til at melde dig ind i en A-kasse. Du kan også afslutte din EGU på niveau 1 eller 2 og få et kompetencebevis.

Har du brug for vejledning?

Vi står altid klar til at rådgive og vejlede dig, så du vælger den helt rigtige vej for din fremtid. Du kan besøge vores FAQ side, hvor du kan se de oftest stillede spørgsmål. Eller du kan ringe til os på 25 10 73 00 eller skrive til os på [email protected].

Kontakt FGU Nord

Job & karriere

$

Klik her for at se ledige stillinger

$

Gladsaxe

$

Ballerup