FGU NORD – Forberedende Grunduddannelse i Gladsaxe, Ballerup, Herlev, Gentofte og Lyngby-Taarbæk Kommuner – FGU NORD har skoler i Gladsaxe og Ballerup

VELKOMMEN TIL FOTO & FILM

Ser du verden i billeder?
Har du noget på hjertet?
Er du fascineret af, at man kan fange et øjeblik på et foto eller skabe en verden der ikke findes?
Er der en filmskaber i dig?
Kan du lide at arbejde ude med et kamera og redigere på en computer?
Har du lyst til fortælle historier gennem billeder både levende og still?
Drømmer du om at optage lyd og udfordre ørerne?

Dette er et værksted hvor du kan arbejde i begge medier eller fordybe dig i enten film eller foto. Det er to værksteder der arbejder tæt sammen, så der er en masser af samarbejde og opgaver der både kan løses med et stillkamera og et filmkamera.

Samtidig har vi en radiostation hvor du kan lave podcasts, musik, være radiovært og arbejde med lyd i det hele taget.

Du behøver ikke at kunne noget i forvejen eller eje et kamera, du skal bare have lyst til at arbejde med Foto & Film.

Værkstederne arbejder begge med billeder, så du skal træne dine øjne til at se på verden og give det vider igennem fotografier og film. Samtidig lærer du en masse teknik til at hjælpe dig.

Du lærer dig at idéudvikle og styre hele processen fra idé til færdigt produktion.

På Foto lærer du:
  • Kamerateknik
  • Photoshop og Lightroom
  • InDesign
  • Lyslægning
  • Fotostudie med flash og fast lys

Vi arbejder med alle fotogenere, mode, dokumentar, reklame, kunst og personlige projekter.
Vi arbejder med alle de forskellige fototeknikker. Du lærer at lægge lys og redigere billeder. Vi ser også på en masse andre fotografers arbejder og undersøger det samfund og den kultur vi befinder os i. Vi tager fælles på ture for at fotografere og blive inspireret. Vi arbejder med at finde ud af hvem vi selv er og hvad der fanger vores interesse. Vi har en fælles dialog om det vi laver og ser, så vi kan udvikle vores billeder og forståelse.

Produktioner

Vi løser forskellige kundeopgaver og fungere som skolens in-house fotografer. Kundeopgaver kan være portrætter, illustrationer til bøger og forsider, fotografere til events, restaurere gamle billeder. Opgaverne kan både foregå i vores studie og på location.

På Film lærer du:
  • Kamerateknik og lydteknik
  • Final Cut og Pro Tools
  • Lyslægning og studielys

Du vil lære de grundlæggende værktøjer inden for filmproduktion og lyd. Vi producerer både film ud fra en journalistisk vinkel og fra en kunstnerisk vinkel. Du lærer at film og benytte de mange muligheder der findes når man arbejder med et kamera. Vi arbejder med at redigere film og producere lyd til dine film. Du lærer at interviewe og formidle det du eller andre har på hjertet. Du kan arbejde med film der skaber en historie eller en film som er abstrakt og handler om følelser eller en fascination.

Produktioner

Vi løser forskellige slags kundeopgaver, både for kunder der kommer fra den virkelige verden og for skolen. Kundeopgaverne kan være at lave en informationsfilm for et firma, lave en præsentation af et produkt, filme et cykelløb til deres hjemmeside, formidle et teaterstykke eller interviewe til et pressemøder som fx. X-Factor, som vi så kan sende i vores radio.

Podcast og radio

Vi har vores egen radiostation, som vi i fællesskab laver podcasts og lyd til. Du lærer at fortælle en historie, din egen eller andres, du kan lave musik og lydmontage eller noget helt nyt! Du er med til at tilrettelægge og afvikle radioudsendelser og podcasts.

TINE MARIA KOEFOED
Værkstedsleder på Foto

Mobil: 25 10 33 37
Mail: tinek@fgunord.dk

BENNY HANSEN
Værkstedsleder på Film

Mobil: 25 10 33 36
Mail: bennyh@fgunord.dk

Foto og Film holder til på FGU Nord i Gladsaxe

Læs FGU NORDs brochure her

FGU Nord brochure (pdf)

Filoptagelse og Photoshoot på FGU NORD i Gladsaxe